Tukiartikkelit
Miksi kouluttaja ei pääse suorittamaan sähköistä arviointia?
Lisääjä: Tiina Viitanen on 09.02.2010 10:34
Kysymys: Miksi kouluttaja ei pääse tekemään sähköistä arviointia. Kouluttaja kertoo, ettei löydä ko. jaksoa tai opiskelijaa lainkaan.

Vastaus: Tähän voi olla useita syitä ja kannattaakin tarkistaa ainakin seuraavat asiat:
- Opiskelijan koulutuskorvausten käsittelytavaksi ei ole merkitty "sähköinen käsittely".
- Opiskelijan välilehdellä "Kouluttava yritys" kouluttaja ei näy sinisellä värillä (eli että kyseessä ei ole vastuunalainen kouluttaja)
- Opiskelijan kuukausiseurantaa ei ole olemassa ko. jaksolla. Koulutuskorvausarvio-kentässä pitää olla muuta kuin tyhjää, jotta kuukausi on arvioitavissa.

- Varmistetaan kouluttajalta, että hän yrittää tehdä arviointia oikeassa kohdassa. Tässä voi käyttää toimiston demokouluttajaa apuna itselle, ja opastaa kouluttajaa näkemällä oikeasti valinnat. Eli varmistetaan, että kouluttaja on klikannut kohtaa "Hae korvausta ja tee arviointi" eikä kohtaa "Aiemmat arvioinnit ja korvaukset".
- Mikäli kouluttaja on oikeassa kohdassa, niin varmistetaan että hän on klikannut oikeaa jaksoa. Ohjelma tarjoaa oletuksena viimeisintä arvioitavaksi sallittua jaksoa, mutta mikäli kyseessä on esim. päättöarviointi, tulee kouluttajan laittaa hakusivulla rasti kohtaan Hae päättyneitä päättöarviointia varten ja klikata tämän jälkeen Hae-painiketta.

- Mikäli kouluttajalla on useampia opiskelijoita ja hänelle aukeaa suoraan arviointisivu, mutta hän haluaa päästä hakusivulle, tulee hänen klikata ohjelman Paluu-painiketta ja tämän jälkeen kouluttaja voi hakea hakusivulta haluamiansa kohteita.

- Varmistetaan että jakson arviointi on "avautunut". Saako ko. jaksolle jo tehdä arvioinnin?

- Varmistetaan että kouluttaja on kirjautunut oikean oppisopimusjärjestäjän sivuille. Hakukoneita käyttävä kouluttaja päätyy helposti väärille sivuille, jotka näyttävät tekstejä lukuunottamatta oikeilta.
(508 Äänet)
Hyödyllinen
Ei hyödyllinen

Kommentit (0)
Lähetä uusi kommentti
 
 
Nimi:
Sähköposti:
Kommentit:
Tukijärjestelmän on toimittanut Kayako